SRĐAN IVKOVIĆ: ČOVJEK SE RODI S MUZIKOM I ŽIVI S NJOM

hqdefault

Balkan music

Možete li nam reći nešto više o sebi, čime se bavite, i dali je muzika Vaš jedini posao?

-Rođen sam u Beogradu. Od 7 godine sam išao u muzičke škole,muzika je moje zanimanje ceo zivot. Pored  završenog Građevinskog fakukteta i Više Organizacione škole,među prvima sam angažovan od strane Beogradske estrade i poslan preko okeana u Kanadu,a zatim tokom svog zivota obišao skoro ceo svet. Bio sam u mladosti član mnogih Kulturno- umetničkih društava: Abrasevic,Lola,Krsmanac,Jedinstvo,Cvetkovic,Frula i mnogih drugih. S njima obisao svet, 3 puta u Mexicu bio. Član Sokoja,,Estrade Srbije i Udruzenja kompozitora Francuske SASEM. Izdao  sam 4 cd sa svojom grupom HIT a imam i 7 samostalnih cd-ova.

hqdefault

 Odakle ljubav prema muzici, i od kada se bavite muzikom? 

-Ljubav prema muzici je od same mladosti,valjda se čovek sa tim rodi,vremenom mu to uđe u krv i ne može bez muzike.

Snimili ste mnogo pjesama, koju pjesmu biste izabrali kao omiljenu, i zašto?

Ima ih vise,ali omiljena je- Sto dana i sto noci. Zašto? Pa skoro 14 godina ,sam posvetio samog sebe voljenoj osobi i napisana je u trenutku najgorih za srce -saznanja i događaja koji su mi okrenuli svet i doneli katastrofalno razočarenje u voljenu osobu. I samo da dodam da najpoznatija pesma koja je obeležila za sada moju pevačku i autorsku karijeru je pesma Danijela koja je bila veliki hit i dan danas se trazi. Dobitnik kao autor mnogih festivala: Sumadijski Sabor,Moravski biseri,Iludza 94,itd. Pisao sam 4 himne o Novaku Djokovicu,Crvenoj zvezdi sa Sinisom Mihailivucem,Himnu Parova za TV Hepi,Himnu fudbalerima Srbije za Rusiju.

Srodna slika

Koje su Vam najdraže kolege sa naše estrade, i zašto?

U mnoge sam se debelo razočarao,a osobe s kojima sam prebrodio mnoge oluje:Zoran Mladenović,Pasko,Aske,kolege s kojima trenutno radim Goran,Neša,Ruža itd.

 Koji su Vam planovi za budućnost, nove pjesme, albumi? 

Pa planovi su da ponovo pokrenem moju RTV Zlatni bik u NY,da razradim moje novine GASTARBAJTER. Upravo snimam novi CD u studiju kod druga poznatog flautiste RTS-a, Dzimija,uz  muzicku i video podršku  druga  harmonikaša Ratislava,i krecem ponovo sa svojim TV emisijama Dzambo Dzet i Ritam Balkana. (Balkan music)

Rezultat slika za srdjan ivkovic

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
FacebookTwitterGoogle+WhatsAppOutlook.com