DŽOZEFINA ČAPLIN, KĆERKA SLAVNOG ČARLIJA, ZA LJUBAV OCU POJAVILA SE U FILMU “VRHOVI ZELENGORE”

vrhovizelengore600201174020150121101259
Džozefina Čaplin, kćerka legendarnog komičara Čarlija Čaplina, nije zablistala kao slavni otac u svijetu filma, tim prije jer je karijera glumice, kažu poznavaoci, nije pretjerano interesovala.
Naime, Džozefina Čaplin, kćerka slavnog komičara Čarlija, napravila je kratkotrajni izlet u svijet filma kao glumica, a jednu od malobrojnih uloga, a ujedno i najveću, ostvarila je u našem domaćem ostvarenju “Vrhovi Zelengore” 1976. godine, isključivo za ljubav i na preporuku oca koji je cijenio Jugoslaviju. 
Резултат слика за CARLI CAPLIN
Inače, Čaplin koji nije volio komunizam, bio je veliki poštovalac nekadašnje Jugoslavije i maršala Tita. Između ostalog, pored velikog broja filmskih i drugih nagrada, Čarli je nosilac i Ordena jugoslovenske zastave sa lentom.
AR
Navodno, upravo je on savjetovao Džozefinu da ne odbija poziv tadašnjih jugoslovenskih kinematografa i da prihvati ulogu Milene u pomenutom filmskom ostavrenju u kojem su igrale jugoslovenske glumačke veličine poput Bate Živojinovića, Veljka Mandića, Sergeja Bondarčuka, Radoša Bajića, Danila Lazovića i mnogih drugih.
Резултат слика за vrhovi zelengore
Резултат слика за vrhovi zelengore
Сродна слика
Резултат слика за vrhovi zelengore
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
FacebookTwitterGoogle+WhatsAppOutlook.com