ZORICA BRUNCLIK: MAJKA MI JE UMRLA JAKO MLADA, ALI MI JE DRAGO DA JE DOŽIVJELA I UŽIVALA U MOM ESTRADNOM USPJEHU

459418_zorica-brunclik_f

Iako je njeno djetinjstvo prožeto brojnim srećnim i nesrećnim, ali u svakom slučaju nesvakidašnjim okolnostima, ništa nije nagovještavalo blistavu budućnost jedne mlade Zorice Brunclik. Ipak, kao da je u jednom trenutku sustigla nagrada za sve što je kao mala na svojim plećima morala da ponese i podnese. Iz teških životnih situacija uvijek bi uspijevala da izađe kao pobjednik, prije svega zahvaljujući svojoj hrabrosti i upornosti. U svijetu muzike vrtoglavom brzinom je osvojila tron narodnjaka i rame uz rame ravnopravno stala uz tadašnje velikane narodne muzike. 

ZORICA B,,,,

Četiri i po decenije karijere danas je svrstava u red naših najvećih i najpopularnijih pjevača narodne muzike, a svaku priliku da evocira uspomene doživi kao, kako kaže, novi podsjetnik na to da, bez obzira na slavu i bogatstvo, uvijek treba da ostane sa obe noge na zemlji.

Zorica je rođena 29. juna 1955. godine u Beogradu kao najstarije i jedino žensko od četvoro dece. 

– Moja majka Zlatija bila je dijete sa sela, koju je moj otac, tada prelijep i markantan čovjek, prevario sa kesom bombona (smijeh). Naime, radio je kao poslovođa na izgradnji Ibarske magistrale, jer je, u neku ruku, bio crna ovca svoje bogate porodice, pa su mu kao rođenom vagabundu tu našli posao. S druge strane, mama je bila iz Vranića, pa je baš tu, pored magistrale, čuvala ovce kada ju je tata spazio. Donio joj te čokoladne praline i „prevario je“. Tako sam se ja rodila. Naravno, njegovi su bili protiv te veze, ali su ih moji ujaci posjetili i bukvalno natjerali tatu da se oženi mamom, koja je već bila u blagoslovenom stanju. Ljubavna priča mojih roditelja nije imala ni srećan početak, ni srećan kraj. Jednostavno, oni nisu bili jedno za drugo, zbog čega ju je tata rano ostavio i krenuo svojim putem dalje. O ocu ne volim mnogo da govorim, ali mama je zaslužila da se spominje i nju ne smiju da zaborave ni moja djeca. Svi smo je u kući, pa čak i Miroljub, zvali bakica sve dok nije preminula prerano, u 51. godini života. Bila je borac koji je četvoro djece izveo na put, smatrajući da sve što joj je život nametao tako mora da bude – prisjeća se Zorica, dodajući da je ipak srećna što je njena majka zapamtila i osjetila blagostanje nakon njenog uspjeha na estrdanoj sceni.ZORICA I KEMIS...

Foto: Extra Stars

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
FacebookTwitterGoogle+WhatsAppOutlook.com