OSVRT NA “BOLJI ŽIVOT”

JEJk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTldFN01EQV8vNGU5N2VjZDFiZjg3MGI4Yzk2ODczMjViZTJmZTYxZjEuanBlZ5GTAs0C5ACBoTAB

32 godine je prošlo, a brojne tajne kriju se iza ove serije, čije snimanje je trajalo četiri godine. U prvom trenutku su scenario u ruke dobijali glumci koji su planirani za ključne uloge, ali sudbina je u tom slučaju igrala protiv njih.

Резултат слика за BOLJI ZIVOT

Poslednji jugoslovenski brend kao da je naslutio da su tokom emitovanja serije opisali cijelu jednu državu koje više nikada neće biti. Tačno sedam dana nakon emitovanja posljednje epizode 25. juna 1991. godine slovenački i hrvatski parlamenti donijeli su odluku o proglašenju nezavisnosti čime je formalno počeo raspad Jugoslavije.

Резултат слика за BOLJI ZIVOT

Za vrijeme pisanja lika Aleksandra Saše Popadića, scenarista Siniša Pavić lik je pravio po glumcu Žarku Lauševiću kojem je prvo poželio da dodijeli ovu ulogu.

-Žarka su željeli u ulozi Saše, međutim, termini snimanja serije preklopili su se sa njegovim obavezama, a on nije mogao da radi paralelno, na dva fronta. Lauš je imao 27 godina i bio je idealan da igra advokata i najstarije dijete u porodici. Boris je tek nakon njegove odluke da vrati ulogu izabran kao najbolje rješenje- ispričao je jednom prilikom Pavić.

Veliku popularnost u tom periodu imala je glumica Ena Begović, koja je snimala velike filmske role. Na čitanje je dobila ulogu Violete Popadić, međutim “zahvalila” se na ulozi i rekla da ne može da snima ovu seriju.

-Išla je iz projekta u projekat, a u “Boljem životu” sigurno nije mogla da glumi jer je imala obaveze u pozorištu. Igrala je te godine u predstavi “Skup” Marina Držića na Dubrovačkim ljetnim igrama, a pripremale smo zajedno predstavu “Grička veštica” po tekstu Marije Jurić Zagorke- izjavila je svojevremeno Enina sestra, glumica Mia Begović.

Резултат слика за BOLJI ZIVOT

Zato je zahvaljujući Eninom odbijanju, uloga dodjeljena Lidiji Vukićević koja je u tom trenutku završila sa snimanjem “Žikine dinastije”, a kojoj joj je ova uloga obilježila karijeru.

Prostran i velepni stan u kojem je snimljen veći dio scena bio je zapravo veliki studio na Košutnjaku. Više od četiri godine bio je u potpunosti namješten i ništa nije mijenjano, a eksterijer se nalazio u ulici Kopitareva Gradina koja se nalazi nedaleko od ugla Džordža Vašingtona i 29. novembra.

Сродна слика

Резултат слика за BOLJI ZIVOT

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
FacebookTwitterGoogle+WhatsAppOutlook.com