SPORT: USKORO 26. MEMORIJALNI TURNIR U MALOM FUDBALU – ASIM FERHATOVIĆ HASE –

turnir-hase

USKORO ĆE SE ODRŽATI 26. NOVOGODIŠNJI MEMORIJALNI TURNIR U MALOM NOGOMETU – ASIM FERHATOVIĆ HASE.
SARAJEVO, SKENDERIJA, 22 i 23. DECEMBRA 2018.GOD.

Сродна слика

Asim Ferhatović Hase jedan je od najboljih bosanskohercegovačkih  i jugoslovenskih fudbalera. Rođen je u Sarajevu24. januara 1933. godine, gdje je i otpočeo sjajnu fudbalsku karijeru 1945. Član fudbalskog kluba Sarajevo postao je 1948. Prvu utakmicu u dresu Sarajeva odigrao je 1952. godine protiv Zagreba.

Сродна слика

U prvom timu nastupao je do 1967. godine. Za prvi tim Sarajeva odigrao je 422 utakmice i postigao 198 golova. Godinama je bio najbolji igrač Sarajeva i jedan od najboljih fudbalera Jugoslavije. U prvenstvenoj sezoni 1963/64. bio je najbolji strijelac Prvenstva Jugoslavije sa 19 golova. Fudbal je igrao isključivo iz ljubavi. Kratko vrijeme proveo je u Turskoj, ali je za njega postojao samo jedan klub – Sarajevo.

Резултат слика за umro asim ferhatovic

Za A reprezentaciju Jugoslavije odigrao jednu utakmicu. U analima fudbala zapisano je da je Asim Ferhatović 8. oktobra 1961. u Beogradu igrao za najbolju jugoslovensku sekciju koja je pobijedila Južnu Koreju sa 5:1. Kao fudbaler često je biran među najbolje sportiste Bosne i Hercegovine. Umro je Sarajevu januara 1987. godine. Stadion FK Sarajevo, bivši olimpijski stadion Koševo, sada nosi naziv stadion Asim Ferhatović – Hase.

hase

Rodna kuća legendarnog Haseta

Сродна слика

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
FacebookTwitterGoogle+WhatsAppOutlook.com