ODRŽAN PROMOTIVNI KONCERT UDRUŽENJA “SAFET ISOVIĆ”

44930623_177122029821886_9079133712066543616_n

Kako smo i najavili prije nekoliko dana, promotivni koncert povodom osnivanja Udruženja “Safet Isović” u Sarajevu, održan je sinoć u sarajevskom Domu OS BiH na zadovoljstvo mnogobrojne publike – ljubitelja sevdalinke, ali i veliku podršku kolega pjevača predsjednici Udruženja Bahriji Hadžialić koji su se odazvali tim povodom. 

Okupili su se mnogobrojni pjevači sevdaha, a publiku su podsjetili na velikana sevdaha i njegovo djelo. Kako je istakla Bahrija Hadžialić, koja je povela inicijativu za osnivanje ovog Udruženja koje ima za cilj očuvanje svedalinke. Jedan od učesnika koji je svesrdno podržao cijeli projekat je Mirsad Jarović.

-Bio je ovo spektakl dobre pjesme, spoj izuzetne muzike, emocija i pozitivne energije generalno. Publika je bila fantastična i horski je pjevala sa svakim od nas izvođača. Bilo je preksrasno, izuzetna prilika da se podsjetimo lika i djela velikog umjetnika Safeta Isovića. Srećan sam i ponosan što sam bio dio ove ekipe – zaključuje Jarović.

Pored Bahrije Hadžialić, uz orkestar pod rukovodstvom Enesa Salmana, nastupili Abid Sakalaš, Vesna Hadžić, Semir Hasić, Elmedin Balalić, Mirsad Jarović, Izeta Milušić, Hajrudin Zvizdić Hako, Aldijana Dizdarević, Arif Alajbegović, Andrija Števanić, Muhamed Spahić, Ivan Grubešić, Mirhad Okanović i Hamza Šantić. 

Što se tiče medijske bezrezervne podrške najveći dio prostora ovom događaju posvetila je medijska kuća “Hayat”, potom novinar Eset Muračević, te mnogobrojni portali i listovi iz Sarajeva i cijele regije. Naravno, podršku su dali i sponzori, odnosno Ministarstvo odbarane, KUD Proleter i Željezničar.

Na koncertu je najljepše pjesme Safeta Isovića interpretiralo preko petnaest izvođača. Udruženje “Safet Isović” je novo udruženje koje ima za cilj promociju istinskih vrijednosti sevdalinke, njegove ispravne interpretacije i edukaciju mladih članova u nastojanju da sačuvaju autentičnu izvornu pjesmu, naglasila je predsjednica udruženja, koja je ujedno i idejni tvorac udruženja”Safet Isović” Bahrija Hadžialić.
44520823_244855079542262_7274145745685446656_n

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
FacebookTwitterGoogle+WhatsAppOutlook.com