ODLAZAK MILENE DRAVIĆ: ZVIJEZDA KOJA ĆE I DALJE SIJATI

86384c1305c077fe0977d1ba0782368b

Milena Dravić, jedna od najpoznatijih jugoslovenskih glumica, pred kojom se i Holivud poklonio, danas je zasijala i na nebeskoj premijeri, postavši jedna od najsjajnijih među zvijezdama koje nikada ne gasnu.

Резултат слика за milena dravic

Milena Dravić preminula je noćas u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa u 79. godini. Milena se tamo nalazila na lečenju, poslednjih dana joj je bilo loše, ljekari su sve pokušali, ali nije bilo spasa. Prije dvije i po godine ostala je bez supruga Dragana Nikolića. 

Резултат слика за milena dravic bitka na nertvi

Iz emisije “Obraz uz obraz”

Ovog ljeta je boravila u Puli, Herceg Novom i na Paliću gdje je promovisana monografija o njoj. Jedna je od najvećih glumica rođenih na ovim prostorima. 

Резултат слика за milena dravic

Sa Ričardom Bartonom u filmskom spektaklu “Sutjeska”

Milena Dravić rođena je 5. oktobra 1940. u Beogradu. Filmska, pozorišna i televizijska glumica, slovi za najveću divu na prostoru bivše Jugoslavije. Sahrana glumice zakazana je za petak, u Aleji velikana pored supruga Dragana Gage Nikolića.

Milena i Gaga

Inače, četiri i po decenije bila je u braku sa glumcem Draganom Nikolićem (1971 – 2016), od 1967. do 1969. sa rediteljem Vojislavom Kokanom Rakonjcem (1935-1969) I 1960/61 u kratkotrajnoj bračnoj zajednici sa rediteljem Mladomirom Purišom Đorđevićem.

Сродна слика

Odigrala je dvadeset pozorišnih uloga u predstavama raznih pozorišnih produkcija od kojih su mnoge višestruko nagrađivane a neke igrane i po više od petnaest godina, i po IMDb-u 159 filmskih i TV rola.

Сродна слика
Osim što je bila virtuoz glume na filmskom platnu i pozorišnoj sceni, Milena Dravić je bila prvak života, nepokolebljivo se suprotstavljala sebičnosti, mržnji i šovinizmu o čemu svjedoče njena brojna humana djela i stavovi. Udaljena od stereotipa prizemnih „vrijednosti“, ostaće simbol mosta među narodima bivše države, kojih se nikada nije odrekla, čak i u najvećim političkim i društvenim iskušenjima, niti vremena u kojem je stvarala.

Резултат слика за milena dravic

“U godinama koje su daleko iza nas bila je jednom jedna zemlja, zvala se Jugoslavija. Tih godina je kultura bila vrhunska invensticija”.

Резултат слика за milena dravic bitka na neretvi

Silva Košćina, Ljubiša Samardžić, Milena Dravić i Bata Živojinović

Сродна слика

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
FacebookTwitterGoogle+WhatsAppOutlook.com