MIRSAD JAROVIĆ I SAŠA MRKALJ: SUSRET NAKON 30 GODINA!

P1320133

Da pojedina muzička dešavanja, poput snimanja televizijskih emisija ili festivala, “namjeste” određene susrete govori i zanimljiva priča harmonikaša Saše Mrkalja i Mirsada Jarovića na nedavno održanoj Folk paradi “Zlatna jesen” u Bijeljini.

P1320131

Naime, Saša Mrkalj se prisjetio njihovog prvog susreta na Ilidžanskom festivalu i podsjetio je Jarovića na to, što je pjevača više nego oduševilo i prijatno iznenadilo. Jarović nije ni slutio da je taj dječak – dječak sa Iilidžanskog festivala upravo tu, pored njega na sceni, povodom iste manifestacije u Bijeljini i da će ga sresti nakon 30 godina! Saša, tada desetogodišnjak, još uvijek mali harmonikaš koji je tek učio i ulazio u čarobni svijet muzike, imao je priliku da se sretne i pozdravi Mirsada Jarovića koji je te 1988. godine izveo hit “Dva su srca u Bosanca”. Nakon toliko godina ponovo su se sreli.

-Baš sam se prijatno iznenadio kada me Sale podsjetio na to. Nikada ga ne bih prepoznao da mi se nije javio. Mnogo je godina prošlo od tada, ali me jako prijatno iznenadilo, ponavljam, da se javio i da smo se, eto, upravo ovdje sreli. Eto, to je dio čari ovog posla, ovih susreta, da ponovo vidite neke drage ljude, upoznate neke nove drugare sa estrade i slično tome. Ova naša mala priča upravo govori o tome – kaže Jarović.

P1320131 - Copy

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
FacebookTwitterGoogle+WhatsAppOutlook.com