INICIJATIVE: ULICA, BISTA I PARK SA IMENOM MARIJANA BENEŠA!

30727680_10156256924049291_6864791081263824896_n

Proslavljeni jugoslovenski, odnosno svjetski bokser Marijan Beneš preminuo je 4. septembra, nakon čega su iz Mjesne zajednice Nova Varoš Gradskoj upravi Grada Banjaluka uputili dopis sa zahtjevom za izgradnju parka koji bi nosio naziv Marijan Beneš.

Fotografija korisnika/ce Marijan Beneš.

Takođe, pokrenuta je i inicijativa da nekadašnjoj Ulici A.G. Matoša u ovom banjalučkom naselju bude izmijenjen naziv u Ulicu Marijana Beneša, s obzirom da je banjalučka ikona veći dio svog života proveo urpavo u ovoj ulici.

Резултат слика за MARIJAN BENEŠ

“Uzimajuću u obzir da je dana 04.09.2018.godine preminuo proslavljeni jugoslovenski bokser, amaterski i profesionalni nosilac zlata i titule evropskog prvaka u boksu, naš Marijan Beneš, a koji je veći dio svog banjalučkog života proveo nastanjen u našem naselju, Ulici A.G. Matoša nadležnima u Gradskoj upravi Grada Banja Luka, istog dana upućen je dopis da se zahtjev ovog Savjeta iz 2017. godine, za izgradnju Parka Marijan Beneš u periodu 2018-2020.godina, sada realizuje bar u smislu da se zahtjevom predviđena površina obrazuje i označi kao Park Marijana Beneša, a planirano uređenje istog u skladu sa predmetnim zahtjevom može se realizovati i u periodu koji je predviđen planom kapitalnih investicija Grada Banja Luka. Pored traženog parka, u kojem je predviđeno postavljanje biste Marijana Beneša,  navodi se u saopštenju MZ Nova Varoš.

Сродна слика

Сродна слика

Fotografija korisnika/ce Marijan Beneš.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
FacebookTwitterGoogle+WhatsAppOutlook.com