SVJETLANA ĐURIĆ CECILIJA POBJEDNICA LJETNE FOLK REVIJE U UGLJEVIKU

pizap (8)

U organizaciji bijeljinskog Extra Starsa  u Ugljeviku je, tačnije na ugljevičkim bazenima, nakon festivala u Bijeljini, odražana još jedna muzička manifestacija pod nazivom Ljetna folk revija Ugljevik 2018. 

pizap (38)

Kao i na prethodnim manifestacijama, učešće je uzeo veliki broj pjevača koji su se na takozvanoj otvorenoj sceni predstavili publici svojim starim ali i novim pjesmama.  Na muzičkom druženju, u prelijepom ambijentu i domaćinskom prijemu osoblja, publika je imala priliku da čuje i uživa u pjesmama Mirsade Bećirović, Ljubiše Perića Kokiša, Duleta Mitrovića, Ljupčeta Nedića, Dragana Kerezovića, Mladena Dolića Dole, Milkice Lekanović Teslićanke, Bobe Petrušića u duetu sa Milkicom Lekanović, Tome Nedića Osečinca, Damira Mulasalihovića, Svjetlane Đurić Cecilije,  kao i narodnim kolima Saše Mrkalja i izvornim pjesmama grupe “Ugljevički zvuci”.

Prvo mjesto, po glasovima publike, osvojila je Svjetlana Đurić Cecilija pjesmom “Pijanico, umri”, okitivši se tako još jednom plaketom i zlatnom Viktorijom. 

pizap (11)

-Na druženje, a tek onda takmičenje, došla sam bez ambicija i uvjerenja da ću biti najbolja ili šta već znam. Zaista nisam razmišljala u tom pravcu, tim prije jer ja volim muziku, druženje i viđenje sa kolegama. Ali, pobjeda svakako godi i prija. Inače, utisci su mi prelijepi sa tog druženja i sve čestitke organizatoru na trudu i zalaganju da postoje ovakve manifestacije. Bilo je prelijepo – zaključuje Cecilija, pobjednica prve Ljetne folk revije u Ugljeviku.

pizap (8)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
FacebookTwitterGoogle+WhatsAppOutlook.com