U UGLJEVIKU ODRŽANA LJETNA FOLK REVIJA 2018!

pizap (50)

U organizaciji bijeljinskog Extra Starsa  u Ugljeviku je, tačnije na ugljevičkim bazenima, nakon festivala u Bijeljini, odražana još jedna muzička manifestacija pod nazivom Ljetna folk revija Ugljevik 2018. Kao i obično, manifestacija je bila nekomercijalnog karaktera, dok se ulaz za publiku nije naplaćivao.

pizap (43)

Kao i na prethodnim manifestacijama, učešće je uzeo veliki broj pjevača koji su se na takozvanoj otvorenoj sceni predstavili publici svojim starim ali i novim pjesmama.  Na muzičkom druženju, u prelijepom ambijentu i domaćinskom prijemu osoblja, publika je imala priliku da čuje i uživa u pjesmama Mirsade Bećirović, Ljubiše Perića Kokiša, Duleta Mitrovića, Ljupčeta Nedića, Dragana Kerezovića, Mladena Dolića Dole, Milkice Lekanović Teslićanke, Bobe Petrušića u duetu sa Milkicom Lekanović, Tome Nedića Osečinca, Damira Mulasalihovića, Svjetlane Đurić Cecilije,  kao i narodnim kolima Saše Mrkalja i izvornim pjesmama grupe “Ugljevički zvuci”.

pizap (46)

pizap (42)

Zlatne plakete i medaljone folk revije dobili su mnogi učesnici, ali i gosti iz reda kompozitora, tekstopisaca i novinara. U redu nagrađenih našao se Amer Hodžić, estradni menadžer i novinar portala Ekskluziva.ba i Nema zabranjenih, potom harmonikaš i gost revije Saša Mrkalj, kao i Milan Mijatović, Pero Vujičić, Makivija Maki, članovi orkestra, Bakir Baky, DJ Nino i mnogi drugi.

pizap (45)

Program je vodila, kao i do sada, poznata voditeljka i TV lice Danijela Gudović, sve plejbeke je snimio Foto-video studio Foto Stanko (Petar Tešić), dok se za fotografije pobrinuo Bakir Baky.

pizap (38)

Po ocjeni publike najbolje su se plasirale Milkica Lekanović Teslićanka i Svjetlana Đurić Cecilija koja je ujedno ponijela prvo mjesto Ljetne folk revije Ugljevik 2018.

40051486_291557818107414_7831982888433221632_n

pizap (47)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
FacebookTwitterGoogle+WhatsAppOutlook.com