ZBOG ČEGA SU SE 1983. GODINE POSVAĐALI DRAGAN STOJKOVIĆ BOSANAC I ŠABAN ŠAULIĆ?

1bosanac-saban

Poznati harmonikaš Dragan Stojković Bosanac, pored mnoštva interesantnih priča i anegdota iz svoje bogate muzičke karijere, otkriva i neke druge detalje, kao što su oni kada se u novembru sad već davne 1983. godine “zakačio” sa Šabanom Šaulićem.

pizap.com14483076477483

Prepirka se desila na snimanju jedne od najboljih ploča Šabana Šaulića na kojoj su se našli hitovi “Odlaziš, odlaziš”, “Tri sina junaka”, “Tebi ne mogu da kažem ne”, “Viđaš li mi staru ljubav”, “Prevarih se, izgubih te”, “Ako me tražiš”…

still013000006
– Bila je to naša prva studijska saradnja. Počeli smo sa radom na albumu “Tebi ne mogu da kažem ne”, koji se u prodaji pojavio 1984. godine. Šaban je tada već uveliko vladao estradnom scenom i nije volio da mu se drže pridike ili ukazuje na falševe.

-Trinaestogodišnje iskustvo smatrao je dovoljim, ali to nije bilo baš tako. Pri snimanju sam ga opominjao na pojedine detalje što on nije baš odobravao. Ljutito me pitao ko sam ja da mu tako nešto govorim i da ga ispravljam, a jednom prilikom je rekao da izlazi iz studija i ide kući! Naravno, uzvratio sam i rekao da i ja, ako je već tako, idem kući i da sve napuštamo! Ali, nakon što smo popili piće i izgladili bespotrebne nesporazume, vratili smo se u studio i nastavili sa snimanjem, ali onako kako sam ja zamislio da ploča treba zvučati – prisjeća se nasmijani Bosanac.

Da je Stojković bio u pravu, činjenica je da je Šaban tada dobio jednu od najbojih ploča u svojoj četrdesetpetogodišnjoj karijeri u svakom smislu te riječi. Upravo je to rezultiralo nastavak njihove saradnje i naredne godine, na ploči i kaseti “Kafanska noć” iz 1985. godine, kada je Šaban obilježavao 15 godina estradne karijere.

pizap (24)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
FacebookTwitterGoogle+WhatsAppOutlook.com