BEKI BEKIĆ: BEZ OBZIRA NA SVE TEŠKOĆE KOJE ESTRADA NOSI SOBOM, PONOVO BIH IZABRAO ISTI PUT

B_xktkqTURBXy9lODYwZjVhM2RiMTY4NzNjMWVhYjNlOTI1MGFkZGZjYS5qcGVnkZMCzQOOAA

Beki Bekić je pjevač čiji je zaštitni znak, pored dobrih pjesama, osmijeh koji mu nikada, ili skoro nikada, ne silazi sa lica. Na estradi je dugi niz godina i za sebe ima pregršt hitova koji se i danas slušaju. Bio je i ostao zadovoljan svojom pozicijom na estradnoj sceni, a pozivi za nastupe govore sasvim dovoljno da je jedan od traženijih pjevača na našim prostorima.

Picture 997

ES: Vaši roditelji nisu bili oduševljeni činjenicom da će vaš poziv biti pjevanje i estrada. Računali su da ćete biti u nekom “sigurnijem” poslu?

– Da, moji su računali da ću završiti fakultet, zaposliti u nekoj firmi i da ću raditi kao svi ostali. Nisu vjerovali da ću postati pjevač, ali su se brzo navikli na to jer su uvidjeli da je to moja velika ljubav i jedini izbor. Danas, bez obzira na situaciju na estradu, ne kajem se zbog svoje odluke, niti bih svoj pjevački zanat mijenjao za bilo šta na svijetu.

ES: Ne patite za skupim i brzim automobilima, još uvijek koristite stare modele mobilnih telefona…Da li je i to dio priče s početka našeg razgovora?

– Naravno. Ne patim za luksuzom, odnosno pričom da sam sam u fazonu da vozim najbolje auto ili pokazujem najskuplji mobilni telefon. Nije da ne bih mogao sve to da sebi priuštim, ali me to jednostavno ne ispunjava niti me čini srećnim.

ES: Koliko često idete u rodno Gusinje?

– Odlazim, ali ne baš tako često. Mnogo je obaveza, teško se stiže na sve strane, ali odem povremeno. Svakoga od nas rodni kraj “vuče sebi”, tako je i kod mene, svakako.

ES: Nije nepoznato da pišete i komponujete, kako za sebe tako i kolege sa estrade. Da li je riječ o finansijskom momentu ili ljubavi? Pisali ste i komponovali za Šabana Šaulića, Zlatu Petrović, Draganu Mirković i mnoge druge, je li tako?

Picture 1004

– Ne. Ne radim to zbog isključive zarade. Drago mi je da napravim dobru pjesmu, a koliko ću od toga zaraditi to je najmanje o čemu razmišljam.

ES: Planovi?

– Ne volim planirati. Sve teče svojim tokom. Važno je da smo zdravi. Porodica je u redu, djeca su mi OK, ne opterećujem se suvišnim i nepotrebnim stavrima oko sebe. Neostvareni planovi, smatram, stvaraju nesreću i nezadovoljstvo, a ja nisam takav i ne želim to. Ne tražim i ne očekujem nemoguće. Zadovoljan sam sobom, svojom porodicom i karijerom. Trenutno promovišem novi spot za pjesmu “Otac” i to je nešto čime se bavim posljednjih nekoliko dana.

24726186_1602732146454939_502380814_o

Сродна слика

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
FacebookTwitterGoogle+WhatsAppOutlook.com