BEKI BEKIĆ: SA ŠABANOM SE POZNAJEM I DRUŽIM GODINAMA, ALI JOŠ UVIJEK IMAM ODREĐENU VRSTU TREME PJEVATI PORED NJEGA

P1310589-752x440

Beki Bekić nedavno nam je otkrio koga se plašio na početku pjevačke karijere, tačnije pred kim je imao tremu uzeti mikrofon i pjevati, dodajući da je kroz tu vrstu straha i treme vrlo često prolazio. Međutim, kada je riječ o Šabanu Šauliću, i danas ima tu tremu iako se poznaju i druže već dugi niz godina.

– Sticajem okolnosti izvjesno vrijeme sam pjevao u kafani gdje je volio doći pokojni Toma Zdravković, a nerijetko i Šaban Šaulić koji bi to činio sa namjerom da me sluša. Iskreno, zbog njih sam se znao totalno pogubiti i trebalo mi je snage i vremena da, kao pred nekom strogom komisijom, otpočnem sa pjevanjem – priča Beki.

-Oni su bili imena, pjevači, dok sam ja i mnogi iz moje generacije, tek puki početnici koji su ih doživljavali kao ne znam šta i kako. Sa Šabanom sam kasnije postao veliki prijatelj i godinama se družimo, ne postoji neko veselje da me ne pozove da ne zapjevam, ali, vjerujte, bez obzira na sve, ja i danas pred Šabanom osjećam tremu i određenu dozu strahopoštovanja i toga nikako ne mogu da se oslobodim – otkriva nam iskreni Beki Bekić.

n126099

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
FacebookTwitterGoogle+WhatsAppOutlook.com