VASILIJA RADOJČIĆ: BILA JE ZABORAVLJENA OD DRŽAVE I POVRIJEĐENA OD KOLEGA SA ESTRADE

Vasilija-Radojčić-poznata-srpska-pevačica-narodne-i-izvorne-srpske-muzike

“Dimitrijo, sine Mitre”, “Džumbus, džumbus, mašala”, “Veseli se kućni domaćine”, “Moj Milane kad u vojsku pođeš”, “Na Uskrs sam se rodila”, “Mito, bekrijo”, “Ajde Jano, kolo da igramo”, “Jel’ ti žao što se rastajemo”, “Zapevala sojka ptica” i mnoge druge samo su neki od hitova koje je snimila Vasilija Radojčić.

Резултат слика за vasilija radojčić

Na estradnu scenu je stupila šezdesetih godina prošlog vijeka, snimila je na desetine pjesama, bila je estrarna umjetnica vrijedna poštovanja, jedan od onih koja je napravila najviše snimaka za radijsku arhivu nekadašnje države, ali, i pored svega toga, bez državne penzije, sama i zaboravljena od institucija i kolega umrla je u Beogradu 2011. godine.

Резултат слика за vasilija radojčić

– Povredile su me i kolege muzičari, estradnu penziju nisam dobila iako sam nekoliko puta podnosila zahtev. Kada je penzija izglasana, trebalo je da je prvi dobijemo Cune i ja. On je penziju dobio, mene su zaobišli iako važim za pevačicu koja ima najviše snimljenih pesama u fonoteci Radio Beograda – rekla je Vasilija jednom od prilika za medije. Umrla je u Beogradu, njeno tijelo je kremirano a pepeo rasut po “Vrtu sećanja” u dijelu novog beogradskog groblja.

Резултат слика за vasilija radojčić

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
FacebookTwitterGoogle+WhatsAppOutlook.com