PREMINUO MIĆA NIKOLIĆ!

mica-nikolic-640x440

Mića Nikolić je rođen u Šapcu 1958. godine, a već sa 14 godina postao je član produkcije RTB. Bio je poznat klavijaturista, a po nekim informacijama i prvi solista orguljaš u Evropi. Kao autor iza sebe je ostavio preko hiljadu pesama, od kojih su najpoznatije „Lepotica grada“ (Šaban Šaulić); „Kako mi nedostaješ“ (Haris Džinović); „Ti, ona i ja“ (Snežana Đurišić); „Srećo moja, moje zlato“…Sarađivao je sa mnogim pjevačima, a najčešće se družio sa Šabanom Šaulićem i Ljubom Aličićem.

1902046_10201721848829021_559726659_n

Uradio je i nekoliko albuma za Vericu Šerifović, sa kojom je bio u braku tri godine. Sarađivao je sa najpoznatijim pevačima narodne muzike, pratio ih je na nastupima sa svojim orkestrom, pisao i producirao albume. Ipak, najčešće je bio u društvu Šabana Šaulića, čije bio višedecenijski prijatelj i saradnik. U Beogradu je imao muzički studio, a nekoliko godina bio je i vlasnik izdavačke kuće „Mega sound“.

pizap (26)

Nikolić je imao srčanih problema, ugrađena su mu dva baj-pasa još 2012. Šalio se često na svoj račun, i govorio „ma, čuka mi sad radi kao švajcarski sat“. Kako je pričao, trudio se da zdravlje drži pod kontrolom.

Osim brojnih albuma na kojima je bio instrumentalista ili autor, Mića je pre nekoliko godina snimio izdanje, na kom se publici predstavio i kao pevač.
– Sviram, pevam, komponujem, aranžiram, produciram… ma, mnogo sam talentovan! Šalu na strane, ali pevački album pobrao je mnoge simpatije, a meni je doneo brojne tezge na koje sam pozvan kao interpretator. U dijaspori najtraženija mi je pesma „Bori se ljubav ta“, dok je u otadžbini najbolje prošla „Pa nek traje dan“ – izjavio je Mića 2013. u jednom intervjuu.

Mića Nikolić

S ponosom je tada istakao i da mu to nije pevački prvenac.
– Samo da se zna, ja sam još 1984. snimio i objavio ploču kao interpretator! Sad sam još bolji, napredovao sam u međuvremenu, tako da mi je uspeh zagarantovan! – uz smeh je rekao Mića i dodao da nema nameru da se bilo kome dokazujem, niti juri veću popularnost, slavu, medijsku pažnju. Uradio je album za svoju dušu. Prvo je želeo da se na njemu nađu nova kola, ali i da jednu-dve pesme otpeva.

– Jedna po jedna, i na kraju promenih plan. Na to su najviše uticali moj sin Saša, koji je glavni majstor u našem studiju, producira, komponuje, aranžira, magistrirao je na Muzičkoj akademiji, kao i moj decenijski drug, saradnik i autor svih tekstova na albumu – Steva Simeunović. I nije mi žao što sam ih poslušao! Znam da se nisam obrukao!

Nikolić je iza sebe ostavio sina Sašu, ćerku Ivanu i suprugu Ljiljanu.
Estrada je zatečena ovom tužnom vešću. Mnogi prijatelji i kolege opraštaju se od velikog muzičara na društvenim mrežama.

pizap (24)

Mića sa sinom Saškom

Fotografija korisnika/ce Milorad Mica Nikolic.

Резултат слика за MICA, SABAN I LJUBA

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
FacebookTwitterGoogle+WhatsAppOutlook.com