HALID MUSLIMOVIĆ: MNOGO JE PJEVAČA, MALO PROSTORA

Halid-Muslimović

Halid Muslimović, jedan od najpopularnijih folk pjevača bivše Jugoslavije rijetko daje intervjue za medije. Ipak, ovom prilikom je odlučio da se izjasni povodom problema sa današnjom estradom, mladim pjevačima, pa je otvorio i dušu povodom prošlogodišnjeg nemilog događaja u kom je autom udario djevojčicu.

– Ima toliko vrsnih pjevača da me duša boli što nekako uvijek ostanu u sjenci nekih nekvalitetnijih sa estrade. Ima ih previše i to je veliki problem. To vam je kao da se desi požar, a na vrata kada se stvori gužva mogu proći dvoje, eventualno troje, ako su mršavi. Ostali svi ginu. Tako je i na muzičkoj sceni. Nije dovoljno biti dobar pjevač. Bitno je da budete medijski jaki. Generalno, mnogo pjevača ne polaže puno u medije, a to je velika greška.

 Legendarni pjevač progovorio je i o nemilom događaju kada je u saobraćajnoj nezgodi udario djevojčicu.
 – To je najteža situacija koja mi se dogodila otkako sam živ. Ne osjećam se krivim kao vozač, ali me je mnogo pogodilo to što se dogodilo. Teško je kada gledate kako neko leži na zemlji, u sekundi vrijeme stane. Taj osjećaj straha, panike ne može da se opiše – zaključuje Muslimović.

halid muslimovic 1 (1)

24726186_1602732146454939_502380814_o

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
FacebookTwitterGoogle+WhatsAppOutlook.com