DARKO LUNGANOV SNIMA NOVI FILM, OVOGA PUTA RIJEČ JE O “YU GRUPI”

12362688_930608313643484_3218081603852637729_o

Snimanje filma o legendarnoj jugoslovenskoj grupi uveliko je u toku. Naime, sredinom naredne godine pred gledaoce bi trebalo da stigne dugometražni dokumentarni film „YU Grupa – Priča o bratstvu i jedinstvu“ iskusnog scenariste i reditelja Darka Lungulova, koji je ujedno i producent ovog ostvarenja.

Резултат слика за yu grupa lpBraća Jelić, Žika (75) i Dragi (70), posle 56 godina profesionalnog bavljenja rokenrolom još putuju kombijem na svirke. I dok zajedno sa bratancem Petrom Jelićem (44) sviraju, ponekad na stadionima i gradskim trgovima, a ponekad u malim klubovima, svode račune svog života i karijere. Priča o „YU grupi“ i porodici Jelić, neizbežno isprepletana sa pričom o Jugoslaviji, usponu i padu zemlje po kojoj je bend dobio ime, istovremeno je i priča o jednoj epohi i eksploziji jedne globalne umetničke forme na ovim prostorima.

Резултат слика за yu grupa

„YU grupa – Priča o bratstvu i jedinstvu“ nastaje u produkciji kuće Papa Films, a uz podršku Filmskog centra Srbije. U filmu će se, naravno, čuti muzika legendarnog muzičkog sastava. Film je u fazi produkcije, trajaće 90 minuta a očekuje se da premijerno bude prikazan sredinom 2019. godine.

Резултат слика за yu grupa

Сродна слика

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
FacebookTwitterGoogle+WhatsAppOutlook.com