NA DANAŠNJI DAN: SJEĆANJE NA TAŠKA NAČIĆA

photo_kultura_licnosti_tasko_nacic_Tasko_03_u_549617909

Mnogima je za oko zapalo da su ga nepravedno godinama zaobilazile prestižne pozorišne i filmske nagrade. Glumu je diplomirao na FDU u Beogradu, u klasi čuvenog profesora Mate Miloševića, a oni koji su ga poznavali voleli su da ističu da je tih, jednostavan, skroman i povučen čovek. Takav je bio, kažu, neponovljivi, veliki Taško Načić.

Сродна слика

Načić je rođen u Kruševcu 7. aprila 1934. godine i često je s ponosom isticao svoje cincarsko poreklo. Tako je između ostalog voleo i da “pojašnjava” svoje neobično ime.

Сродна слика

Taško je odigrao preko 60 likova u različitim pozorišnim komadima, a na filmskom platnu se našao dvadesetak puta, dok je svoj pečat ostavio i u nekim kultnim serijama kao što je “Bolji život” i uloga Božidara Majkovića.

Сродна слика

Među najzapaženijim ulogama na velikom platnu svakako su bile one koje je ostvario u filmovima Slobodana Šijana – infantilnog davitelja Perice Mitića u filmu “Davitelj protiv davitelja”, i upornog lovca u “Ko to tamo peva”.

Сродна слика

Ostaće upamćen i po filmovima “Bokseri idu u raj”, “Majstor i Margarita”, “Čudo neviđeno”, “Ćao inspektore”, “Nije lako sa muškarcima”, “Sabirni centar”…Umro je na današnji dan, 26. marta 1993. godine u Beogradu u 58. godini.

Сродна слика

Сродна слика

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
FacebookTwitterGoogle+WhatsAppOutlook.com