OVOGODIŠNJI “ZLATNI ĆURAN” OTIŠAO U RUKE PREDRAGA EJDUSA

46xk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWTJVN01EQV8vMGVhZmEyYWUwOTEwYTMyNzUzMzA3Zjk0MDZiMjhmYzYuanBlZ5GTAs0C5ACBoTAB

Doajen jugoslovenskog glumišta Predrag Ejdus ovogodišnji je dobitnik “Zlatnog ćurana”, najveće nagrade na 47. festivalu u Jagodini “Dani komedije”.  Nagradu je dobio za životno djelo, ujedno otvorivši sam festival koji će trajati do 27. marta.

Početak festivala su najavile fanfare i vatromet, a prvu od sedam predstava na festivalu u zvaničnoj konkurenciji za nagrade izveo je Atelje 212 “Urnebesnu tragediju” Dušana Kovačevića u režiji Marka Manojlovića.

 Foto Tanjug

Statuetu “Zlatnog ćurana” Ejdusu je uručio gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, a predstavnica Komercijalne banke novčani dio nagrade.

“Drago mi je i strećan sam što sam u društvu svih bardova glume  koji su dobili ovu nagradu”, rekao je Ejdus i poljubio “Zlatnog ćurana”.

“Ovo mi je veoma značajno, možda najznačajnije priznanje koje dobijam na ime  komedije i koje spada u žanr koji je najzahtjevniji i traži veliki rad”, rekao je Ejdus.

Сродна слика

“Komediju smatram vrhuncem glumačkog umjeća, istako je Ejdus i dodao da mu je “nagrada postrek za dalji rad”. Jesam u godinam kada treba da razmišljam o prestanku rada, ali mi to ne pada na pamet”, rekao je Ejdus i festival proglasio otvorenim.

Sat vremena prije otvaranja festivala, u foajeu Kulturnog centra otvorena je izložba fotografija “Vlastimir Djuza Stojiljković”, posvećena ovom glumcu, koji je umro prije tri godine, a dobitnik je nagrade “Zlatni ćuran”.

Резултат слика за PREDRAG EJDUS

Josif i Ejdus u “Šovinističkoj farsi”

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
FacebookTwitterGoogle+WhatsAppOutlook.com