“NERVOZNI POŠTAR” PONOVO U AKCIJI! A KAKO JE SVE, ZAPRAVO, POČELO?

18010213_222691121549678_6068802259283582437_n

Originalna, vesela i otkačena grupa, polovinom osamdesetih godina prošlog veka ostavila je neizbrisiv trag spojivši narodnjački vokal i hevi metal rifove, u kombinaciji sa živopisnim, duhovitim tekstovima. Ovaj spoj, tada potpuno neočekivan, nije ostao samo kuriozitet, već je potpuno prodisao i hitovi su počeli da se ređaju. Širom Jugoslavije, fanovi su padali u hevi sevdah, kakav nije mogao da iznedri niko osim Nervoznog poštara, ili bar ne na takav način…

Fotografija korisnika/ce Nervozni PoÅ¡tar.Legendarni sarajevski bend Nervozni poštar ponovo je u akciji! „Poštari“ su se okupili i snimili novi album, jednostavnog imena „Nervozni poštar 2017“, objavivši ga za bijeljinski “BN music”.

Сродна слика

Mikrofon je ponovo u rukama Nusreta Dolčanina Nukija, u bend se vratio i basista originalne postave, Dragan Đurđelija, a tu je i neizostavni Fadil Šabović, idejni tvorac benda i autor gotovo sve muzike i svih tekstova Nervoznog poštara.

Резултат слика за nervozni postar

Nažalost, preostala dva člana postave iz osamdesetih, gitarista Nikola Mitrović i bubnjar Šukrija Arslanagić nisu više među živima, ali tu su novi članovi: gitaristi Siniša Cekić i Dušan Kolarević, bubnjar Dušan Simić i klavijaturista i harmonikaš Goran Mladenović. 

Promocije i nastupi se redaju, gradovi bivše Jugoslavije se obilaze, na repertoaru su nove pjesme, ali i neizbježni stari hitovi. A kako je sve zapravo počelo – prisjećaju se Nuki i Đurđelija.

Đurđelija: Za zagrebački “Jugoton” smo snimili prvu ploču, a onda smo otišli na festival na Ilidžu i pobijedili. A onda nas napustio pjevač Rule! To je bio šok, to što nas je Rule napustio! Imali smo album, i pobedu na Ilidži i trebalo je da krenemo na turneju, kad je Rule napustio grupu. Srećom, brzo smo našli Nukija. On je bukvalno za petnaest dana morao da nauči pesme pred naš polazak na turneju.

Fotografija korisnika/ce Nervozni Poštar.

Nuki je tada bio mlad. Duga kosa. Zvoncare pantalone. Momak nasmejan, prijatan, pozitivan! A kad smo čuli kako pjeva Šabana, odmah smo rekli: „To je to!“ A repertoar je vrlo brzo savladao. Svaka čast svakome, ali Nuki je jedini pravi pjevač Nervoznog poštara. To je moje mišljenje. Jer, on to osjeća. I zna da iznese pjesmu onako kako treba.

Fotografija korisnika/ce Nervozni Poštar.

Nuki: Oni su čuli za mene jer sam ja po Sarajevu pravio dobre poslove. U svakom restoranu u kojem sam pjevao, bilo je krcato. I gdje god bih otišao na drugo mjesto, ta raja bi sva došla za mnom. Baš su me voleli! Onda su oni svratili u jedan restoran da me čuju. I kažu: „Nuki, možeš li da otpjevaš neke Šabanove pjesme?“ Hteli su da čuju kako će to da izgleda, da me testiraju. A ja sam u to vreme obožavao Šabanove pjesme. Posle su me pozvali za njihov sto. „Dođi, nešto da pričamo.“ I pitaju me: „Jesi ti slušao onu pjesmu Šeher, šeher Sarajevo što je napravio Nervozni poštar?“ Ja kažem: „Kako nisam! To ono sa gitarama! Ajoj!“ A oni kažu: „To smo mi napravili!“ Ja kažem: „Ma, nemoj zaje**ati!“ Onda su mi rekli: „Imali smo, znaš, nekih problema sa pjevačem. Hoćeš li ti da pođeš sa nama do Ilidže, da te čujemo!“ Tako je počelo i brzo se rodila ploča “Zapamti, ja sam gazda”, kao i veliki hitovi “Nova godina”, “Vojnička” i drugi.

Резултат слика за RUSTEM NEZIROVIC rule pevac

Сродна слика

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
FacebookTwitterGoogle+WhatsAppOutlook.com