HALID MUSLIMOVIĆ: MOJI LOŠI I DOBRI DANI TOKOM ŽIVOTA I KARIJERE

1025279_halid-muslimovic_ls

Jedan od najpopularnijih pjevača bivše Jugoslavije, Halid Muslimović obilježava 35 godina uspješne karijere. Svoju muzičku priču započeo je ranih osamdesetih godina, kad je objavio svoj prvi album, a do danas ih je nanizao čak četrdeset.

Сродна слика

Karijeru su mu obilježili brojni hitovi, poput “Oj, jarane, jarane”, “Mene je učilo vrijeme”, “Putuj, putuj, srećo moja”, “Slušaj, majko, moju pjesmu”… koji se i danas često mogu čuti kako u njegovoj, tako i u interpretaciji mladih pjevača.

Сродна слика

– Svaki početak je težak, kad te početke uspješno prevaziđeš, ljudi to smatraju srećom, malo ko to kruniše riječima: “Svaka ti čast.” Uglavnom, bilo je borbeno. Iz jedne čaršijice kao što je Prijedor, uspio sam pjesmom pokoriti cijeli Balkan. Ponosan sam na sebe i na svoj rad, na sve one koji su bar malo doprinijeli mojoj kerijeri.

Сродна слика

Postoji li kod Vas nostalgija za tim vremenom?

– Nostalgije nikad neće nestati, ona je uvijek u meni. Kad pričam mlađima o dobrim starim vremenima, slušaju s nevjericom. Žao mi je svih dobrih stvari, a bilo ih je napretek i zbog toga ne mogu istjerati nostalgiju iz sebe. Jednostavno, ne mogu.

Sigurno je tokom svih tih godina bilo mnogo i lijepih i ružnih stvari.

– Dobri dani su bili uspješni estradni počeci, pa razne estradne krune. Uspjeh mi je bio kad sam 1984. godine u beogradskoj hali “Pionir” na jednom festivalu pobijedio sa pjesmom “Znam, za sve sam kriv”. Tada sam, sjećam se, došao u Beograd vozom iz malog grada, a na kraju sam proglašen pjevačem godine. Izdvojio bih i rođenje djece Enisa i Lejle, ali i kraj rata.

Bilo je mnogo i loših stvari.

– Nažalost! Loš dan mi je bio kad je umro Tito, zatim kad su mi pred sami rat ubili oca. To još nije razjašnjeno. S druge strane, kao lijepe trenutke pamtim kad sam živu braću dočekao iz logora Keraterm, Omarska i Manjača. Teško mi je pao i gubitak majke. Danas mi je posebno teško kad vidim ljude koji hranu traže u kontejneru. Sramota je da smo doživjeli da nekoga obraduje neki bačeni otpad.

Резултат слика за HALID MUSLIMOVIC LP PLOČE

Резултат слика за HALID MUSLIMOVIC EXTRA STARS

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
FacebookTwitterGoogle+WhatsAppOutlook.com