USKORO! RUMA 2018! USKORO DRUGI PO REDU PROLEĆNI FESTIVAL NARODNE MUZIKE

pizap (92)

Radenko Jurošević, kompozitor i tekstopisac iz Rume, osnivač i predsjednik Udruženja muzičkih stvaralaca i osnivač Prolećnog festivala narodne muzike u Rumi, u vezi sa istim kaže da pripreme teku svojim tokom, kao i prijave kojih je svakim danom sve više. Sa svojim najbližim saradnicima vrijedno radi na tome da ovogodišnji festival bude jedan od najboljih u regionu, a koliko su tome posvećeni nema sumnje da će tako i biti.

I ove godine, kaže Jurošević, naći će se mnogo vrijednih nagrada za pjevače, kompozitore, muzičare, članove žirija i revijalne goste. Program će voditi popularni Sale Janković, a kamere njegove produkcije Kruna ispratiće cijeli događaj. Festival će se naći i na TV KCN, kao i sve numere na preko 50 radio stanica širom Srbije i Bosne i Hercegovine. Naravno, kao i prošle  godine, svi učesnici će biti domaćinski počašćeni zajedničkom večerom u jednom od obližnjih restorana. 

Svi koji su zainteresovani za učešće na ovom festivalu, kaže organizator, mogu se javiti putem Fejsbuka kao prvim i najlakšim vidom današnje komunikacije, a kasnije u vezi sa detaljima i lično se čuti na neki od brojeva telefona koji se mogu dobiti u organizacionom odboru.

Pored navedenog, Jurošević ističe i veoma dobru saradnju sa momcima iz muzičkog ateljea Akord, aranžeristom Sašom Nikolićem gdje se više nego povoljno snimaju sve pjesme, ujedno predsjednika upravnog odbora udruženja, kao i Nemanju Nedeljkovića, kompozitora, koji daje sve od sebe, kaže Jurošević, da tekstopisci i članovi udruženja imaju svoje demo snimke.

pizap (92)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
FacebookTwitterGoogle+WhatsAppOutlook.com