MIROSLAV ILIĆ: ESTRADA JE POSTALA KRVOLOČNI BIZNIS

Miroslav Ilić uveliko troši sedmu deceniju života, a na estradi je preko četrdeset godina. Ali, i pored toga, on je veoma aktivan i tražen kao i sredinom osamdesetih godina prošlog vijeka.

Bilo bi se suvišno ponavljati kojekakvim uvodnicima i predstavljanjem ovog poznatog pjevača koji je svojevremeno „palio i žario“ nekadašnjom Jugoslavijom. Kaže da razmišlja o definitivnom povlačenju sa estradne scene, te da je bilo tih pokušaja, ali bi uvijek bio osuječen u toj namjeri od strane prijatelja i menadžera sa kojima ima dugogodišnju saradnju.

pizap-com14790423851401

-Nisam vjerovao da će mi se ovo dešavati u ovim godinama. Telefon mi stalno zvoni i tražen sam kao nekada. Iako sam redukovao broj nastupa, odnosno koncerata, uvijek sam u poslu. Iako takozvano estradno sidro već odavno držim u ruci, nikako da ga spustim i napokon se usidrim u mirnu luku i svijet koji ne bi bio tako blizu estrade. Ali, eto, publika mi to ne dozvoljava-priča Miroslav kroz smijeh.

Može li mali osvrt na muziku u godinama iza nas?

-Moja i još neke generacije iz sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka su cvijeće za ovo danas. I tada je bilo noviteta, novih muzičkih pravaca, ali smo se znali oduprijeti navali nekvaliteta. Imali smo svojih grešaka, odabira loših ili manje loših pjesama, ali nikako u toj mjeri da pređemo granicu lošeg ukusa ili nekvaliteta. Ovo danas je totalni haos. Nemam ja ništa protiv mladih, ali je sve ovo u muzici postalo skoro pa besmisleno. Estrada se pretvorila u krvoločni biznis. Nekada smo se zabavljali i zabavljali druge. Današnja estrada nije ni izbliza onakva kakvu je ja pamtim.

Može li se govoriti o muzičkoj antologiji kada su vaši hitovi u pitanju?

-Ne znam da li se može govoriti o antologiji, ali je činjenica da mnoge pjesme traju i opstaju toliko godina nakon njihovog snimanja. Biće mi drago ako ih ostane nekoliko. Sa četiri ili pet pjesama, koje bi ostale iza mene, bio bih presrećan čovjek.

MIROSLAV I HALID

Susret Ilića i Bešlića

Резултат слика за miroslav ilic extra stars

Kako izgleda jedan običan dan Miroslava Ilića?

-Upravo tako – običan, kao i kod mnogih drugih. Odlazim u trgovinu, na pijacu, šetam, viđam se sa prijateljima, porodicom, odlazim u rodni kraj. Ništa posebno. Ja sam sasvim običan čovjek i ostao sam isti. Nisam postao nakaza i žrtva popularnosti, novca i sličnog. Nemam tih ožiljaka, mada je to bio veliki atak na čovjekovu psihu. Uspio sam da ostanem na zemlji.

Prijatelji i druženje?

-Toga je manje nego ranije, ali moram izdvojiti Mišu Mijatovića sa kojim sarađujem i drugujem dugi niz godina. On je moj veliki prijatelj i vjerni saradnik.

24726186_1602732146454939_502380814_o

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
FacebookTwitterGoogle+WhatsAppOutlook.com