EKSKLUZIVNO: NENA IVOŠEVIĆ, ŽENA BOŽANSKOG GLASA, ŽIVI U BEOGRADU I UŽIVA U PENZIONERSKIM DANIMA

33321_ivona_ff

Nakon nekoliko mjeseci aktivne “potrage” za Nenom Ivošević i bezuspješnih pokušaja da saznamo nešto više o pjevačici kojoj se “izgubio svaki trag”, sasvim neočekivano smo naišli na njen sajt i tako napokon saznali gdje je i šta radi. Upravo se i na sajtu navodi da je otvoren ne tako davno da bi se zaustavila nagađanja o tome gdje je, da li je živa i slično. Ali, da krenemo redom.

Nena Ivošević je rođena u Karlovcu. Završila je Višu vojno-medicinsku školu u Zagrebu. Na takmičenju u zagrebačkom varijeteu „Prvi pljesak“ osvojila je prvo mjesto ispred Tereze Kesovije i Ane Štefok. Nakon toga odlazi u Beograd. 

Резултат слика за NENA IVOŠEVIĆ

Cijeli radni vijek radi na VMA i VMC u Beogradu, a u slobodno vreme snima za RTS, Diskos, Jugoton i Beograd Disk. Učestvuje na nekoliko festivala zabavne muzike gdje osvaja nagrade stručnog žirija za interpretaciju i Estradnu nagradu Srbije…

Nena Ivošević LP Vreme ljubavnih snova, 1985, PGP RTB

Snimila je četiri albuma i deset singl ploča. Na njima je u modernijem aranžmanu otpjevala i neke poznate pjesme, za koje je tekstove, koji se mogu nazvati i pravom poezijom, napisala uglavnom sama. Radila je pritom i sa odličnim aranžerima kao što su Stipica Kalođera, Zvonimir Skerl i Slobodan Marković.

I Tako Malo Po Malo

Zbog lažnih profila na Facebook-u i neistinitih informacija na njima, Nena ističe da je dobro, te da živi u Novom Beogradu kao potpukovnik u penziji i da su joj najveća ljubav – dva sina i četvoro unučadi. Žena božanskog glasa, kako je mnogi vole nazvati, ne nastupa od 1990. godine, ali svakako zapjeva za svoju dušu i svoje prijatelje. Pored toga, Nena piše pjesme i slika.

Mlađe generacije i danas uživaju u pjesmama koje je svojim glasom učinila vječnim. Ostavila nam je u amanet neprevaziđene hitove „Oči crne, oči lažne“, „Ples u kafani Korzo“, „Kao da me nema“, „Stegni moju ruku jače“, „Noći, duge noći“, „Piši mi“, “Konjuh planinom”, “Komandant Sava”…

Ruže Ljubavi / Zimski Snovi

Nena Ivošević LP Vreme ljubavnih snova, 1985, PGP RTB

To Su Bili Dani

Info i foto: nenaivosevic.com

Сродна слика

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
FacebookTwitterGoogle+WhatsAppOutlook.com