ZLATA PETROVIĆ: NE STIDIM SE DJETINJSTVA, ODRASLA SAM U SELU BEZ IJEDNE PRODAVNICE

petrovic-zlata

Zlata Petrović je odrasla u selu bez ijedne prodavnice, bez autobusa i sličnih pogodnosti u odnosu na druga prigradska naselja i sela. Upravo zbog toga, kako kaže kroz smijeh, dok je bila mala maštala je da postane trgovac, da otvori radnju i da njeno mjesto napokon dobije prodavnicu.

-Međutim, život me poveo na drugu stranu, počela sam pjevati, uplovila sam u svijet estrade i od moje trgovačke škole i prodavnice nije bilo ništa. Nedugo potom sam upoznala Hasana Dudića, ušli smo u brak i rodila sam sina Mikija, a estrada je, eto, ostala moj poziv – veli Zlata.

Inače, Zlata Petrović je rođena 13. jula 1962. godine kod Beograda. Prvi put se udala u svojoj četrnaestoj godini protiv njene volje, a drugi put u šesnaestoj. Sa hitmejkerom, pjevačem i bivšim bokserom Hasanom Dudićem ima sina Mikija, a sa Zoranom Pejićem Pejom sina Jovana. Svoju muzičku karijeru je započela pjevajući sa svojom majkom po kafanama i svadbama, a 1983.godine je objavila prvi album i apsolutni hit “Dođi da mi ruke greješ” koji joj je donio veliku popularnost. Do sada je objavila 14 albuma.

pizap

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
FacebookTwitterGoogle+WhatsAppOutlook.com