ŠEMSA SULJAKOVIĆ: “JUŽNI VETAR” JE BIO I OSTAO FENOMEN

597245_semsa_ls

Šemsa Suljaković u posljednje vrijeme preživjela je nekoliko životnih drama. Popularna pjevačica izgubila je nekoliko članova najuže familije, tako da u posljednje vrijeme najviše boravi u Švedskoj kako bi bila uz teško bolesnu majku Habibu. Šemsa ne razmišlja o snimanju novih pjesama.

– Mislim da meni nakon toliko hitova i godina na estradi više ne trebaju pjesme. Počela sam pjevati 1971. godine. Prvu singlicu sam snimila 1978. godine, a tri godine poslije počela sam saradnju sa bendom “Južni vetar”. Kada su muzika i estrada u pitanju već davno sam sve napravila. Iskrena da budem, ne snalazim se u ovom vremenu. Nije više ni estrada što je nekada bila. U muzici sam zaradila i penziju koju ostvarujem u Njemačkoj, tako da ne moram po svaku cijenu nastupati – kaže Šemsa.

pizap (49)

Pjevačica ističe da je “Južni vetar” bio i ostao fenomen o kojem se još uvijek priča.

– Svi pjevači “Južnog vetra” i danas su aktuelni i traju decenijama. Jednostavno, svi smo na svoj način ostavili pečat u narodnoj muzici i publika nas skoro jednako i danas traži kao 80-tih godina. Imam još jedino želju da u Sarajevu okupim svoju raju i drage prijatelje i kolege i da se svi zajedno družimo i pjevamo 4-5 sati – zaključuje Šemsa.

picture-295

semsa-suljakovic-i-juzni-vetar-verna-u-ljubavi_slika_o_49520997

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
FacebookTwitterGoogle+WhatsAppOutlook.com