“ZMIJE U DŽEPU”: MIŠA MARKOVIĆ, JEDAN U NIZU KOJI JE RAZOČARAN U VESNU ZMIJANAC, LEPU LUKIĆ, RADU MANOJLOVIĆ I MNOGE DRUGE

misa-markovic-printscreen

Miša Marković  je jedini pjevač koji je pjevačku karijeru prekinuo u vrijeme kada je bio jedan od najtiražnijih pevača PGP-a! Sve iz želje da stvori neku novu muziku. Na iznenađenje mnogih, poznati zabavnjak okrenuo se folku i postao pravi muzički revolucionar. Krojio je pjesme za najveće muzičke zvijezde – Lepu Lukić, Nadu Topčagić, Vesnu Zmijanac, Lepu Brenu, Miroslava Ilića, Tomu Zdravkovića i skoro sve njegove pesme postale su veliki hitovi koji su nadživjeli vrijeme u kojem su nastali.

Međutim, gotovo redovno dešavala mu se ista stvar – napravi pjevaču hit, a pjevač mu se više nikad ne javi!

Резултат слика за MISA MARKOVIC

-Lepoj sam napisao pjesmu “Srce je moja violina”. To je pjesma koja ju je vratila u život  te ‘86. godine. Prije toga snimila je neke pjesme za Jugodisk koje su loše prošle, pa se vratila u PGP. Mnogi nisu htjeli da rade sa njom. Sreo sam je u PGP-u i požalila mi se da je autori izbjegavaju. Pružio sam joj ruku saradnje i obećao pjesmu koja će je učiniti “pjevačicom godine.” Tako je i bilo. Međutim, dvadeset pet godina mi se poslije toga nije javila! Ma nije mi se javila da mi se zahvali, da mi kaže koju lijepu riječ. Dvadeset pet godina se nismo čuli, a onda sam uradio za nju pesme “Proleće, jesen, zima”, “Baladu o majci”… Nisam je pitao zašto mi se toliko dugo nije javila. 

-Isto tako se ponijela Nada Topčagić, Vesna Zmijanac i mnogi drugi. Mnogi se ne znaju udostojiti odgovora na poruku, a kamoli nečega drugog. Bane Mojićević, Rada Manojlović….samo su neki iz plejade koji zaboravljaju na odgovor, dogovor….Laži na sve strane. Mnogo se laže!

-U to vrijeme, pjesme se nisu plaćale. A što se tiče čašćavanja… Goca Lazarević mi je donijela flašu pića. Uradio sam joj pjesmu “Koliba kraj puta”, koju je na svadbama pjevala i po deset puta za veče.” Kakav keš –  svi oni u džepovima imaju zmije!

-Vesnu Zmijanac jedva sam ubijedio da su “Jorgovani” vanserijski hit… Zato mi se smuči kad počne da priča kako je ona eto znala da je to hit, i što svu slavu pripisuje sebi. Kad je vidim da na televiziji priča o tome, dođe mi da progutam ili polupam televizor!”

pizap.com14972599325462

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
FacebookTwitterGoogle+WhatsAppOutlook.com