JAŠAR AHMEDOVSKI O IPČETU: JOŠ UVIJEK NE MOGU PRIHVATITI ČINJENICU DA GA NEMA

jasar ahmedovski 111 (2)

Jašar Ahmedovski, “vječiti dječak”, kako ga vole nazvati kolege sa estrade, radi punom parom i uglavnom se nalazi u Evropi gdje ima najviše zakazanih nastupa. Da li će uskoro pripremiti nešto novo od eventualnog albuma, Jašar kaže da bi se prije mogao desiti neki novi singl jer za album, kaže, nije baš siguran.

– Singlovi su postali naša svakodnevnica i to tako treba prihvatiti. Od albuma danas, izgleda, nema više ništa. Takvi su trendovi i to treba tako prihvatiti. Inače, imam jako mnogo svojih pjesama, snimio sam već jako puno toga, na nastupima mi ne nedostaje pjesama i teško je sve otpjevati tokom jednog nastupa. Majstori bi rekli – ne fali materijala – šaljivo opisuje Ahmedovski, dodajući, u nešto ozbiljnijem tonu, da su tu pjesme i njegovog pokojnog brata Ipčeta.

Сродна слика

– Moram priznati da sam prije nekoliko godina i zvanično uvrstio u svoj repertoar  pjesme mog pokojnog brata Ipčeta. U početku to nisam mogao, nisam imao snage, ali u zadnje vrijeme, eto, redovno pjevam i njegove hitove. A, moram priznati, publika mi to i traži. Često skandiraju njegovo ime i onda, što kažu, nemam kud. Dakle, danas na nastupima redovno pjevam i Ipčetove hitove. Ranije te pjesme nisam mogao ni slušati, posebno kada bi se nešto emitovalo na televiziji. Teško mi je padalo, ali zaista mi je bilo teško. Njegova smrt je za mene i moju porodicu velika tragedija, a ni danas, poslije toliko vremena, ne mogu prihvatiti da ga više nema – priča Jašar Ahmedovski za naš magazin.

Резултат слика за JAŠAR I IPČE

pizap (84)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
FacebookTwitterGoogle+WhatsAppOutlook.com