SNEŽANA ĐURIŠIĆ: SILVANA I TITO SU MI POMOGLI U ESTRADNOJ KARIJERI

download-5

Snežanu Đurišić otkrila je da joj je Silvana Armenulić i Josip Broz Tito zaslužni za njenu karijeru. Naime, Silvanu je upoznala davne 1971. godine kada je imala 15 godina. 

“Rado se sećam tih trenutaka. Silvana tada velika zvezda, a ja devojčica, koja sanja da bude velika kao ona. Imala sam petnaestak godina. I već sam imala snimljenu ploču iza sebe, neke festivalske nastupe, tek se upisala u srednju muzičku školu… Puno su mi značili njena podrška i saveti u tim godinama”, prisetila se tih vremena legendarna umetnica.

Đurišićka se prosetila da joj je u stvari sve želje ispunio niko drugi nego Josip Broz Tito koji ju je prvi primetio.

pizap

“Ja sam živela u Kraljevu, ali sam imala sreću da me kao mladu i talentovanu pionirku pozovu da pevam zajedno sa Zoranom Lekovićem na Titovom rođendanu u Domu omladine. Zajedno sam s Titom sekla rođendansku tortu. U razgovoru me je pitao šta bih volela da budem kad porastem. Ja sam odgovorila da bih volela da budem pevačica i da bih volela da upišem srednju muzičku, ali da neću moći zato što te škole nema u Kraljevu”.

“On me onda priupita gde mi tata radi, i ja mu sve to ispričam, da je vojno lice, rekla sam čak i broj vojne pošte u kojoj je tata radio. To je bio maj mesec, a mi smo već u septembru živeli u Beogradu. Meni je tata posle pričao da su samo došli i rekli: „Đurišiću, pakuj se, seliš se u Beograd.”

Sudbina je htela da mi dolaskom u Beograd prva podrška na estradi bude Silvana. 

Сродна слика

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
FacebookTwitterGoogle+WhatsAppOutlook.com