DRAGAN ALEKSANDRIĆ: NE ŽELIM DA ČUJEM ZA MIROSLAVA ILIĆA, ZORICU BRUNCLIK I MNOGE DRUGE

Sasa-Popovic-i-Dragan-Aleksandric

Dragan Aleksandrić je u vrijeme bivše Jugoslavije bio jedan od najboljih i najtraženijih muzičara, odnosno aranžerista i kompozitora. Stvorio je na hiljade pjesama, napisao i komponovao na stotine hitova, sarađivao sa samim vrhom tadašnje estrade, pisao je muziku za filmove, autor je kultnog “Kamiondžijskog kola” iz serije “Kamiodžije” koje mu je prisvojio Voki Kostić.

Danas se, uz puno gorčine, prisjeća svega onoga što je činio za druge i onoga kako su se mnogi ponijeli prema njemu. Dugovi kojih još uvijek imaju prema njemu su mu manje važni koliko mu je pomalo bolna činjenica da ga se vecina tih ljudi ne sjeti da ga barem nazove telefonom i upita kako je, priča Aleksandrić. O Vesni Zmijanac, Miroslavu Iliću, Snežani Đurišić, Radetu Joroviću, Zorici Brunclik i mnogim drugim ne želi više ni da čuje.

-Vesna Zmijanac mi je ostala dužna mnogo para za album koji sam joj uradio i sa kojim je zgrnula veliko bogatstvo,  milsim na album “Svatovi”, “Idi, široko ti polje” itd. Miroslav Ilić i njegova karijera su vezani za moje ime, tri godine je spavao u mom stanu, danas mi se ne zna javiti. I tako dalje, puno je toga, nisu vrijedni moje pažnje ni vremena – zaključuje Aleksandrić, kojeg je među posljednjim “ispalio” i Čeda Marković koji mu nikada nije isplatio pjesme koje je dobio od poznatog kompozitora.

Резултат слика за dragan aleksandrić

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
FacebookTwitterGoogle+WhatsAppOutlook.com