PRENOSIMO: AVDIJA HODŽIĆ O ŠEKIJU BIHORCU, NJEGOVIM PREVARAMA, LAŽIMA I KOCKANJU

Avdija-Hodzic-i-Seki-Bihorac

“Kad su ga svi napustili, kada niko nije htio da mu dogovori bilo kakav nastup, kada nije imao šta da jede, ja sam bio taj koji je želio da mu pruži drugu šansu, jer svako je u životu zaslužuje, pa i jedan Šeki Bihorac. Ali, nakon tri godine shvatio sam da je to bila moja životna greška, i da ljudi sa kojima je godinama radio i sarađivao nisu ga bez razloga otpisali i prekinuli svaki kontakt sa njim”, ovako je svoju priču za sarajevski magazin Express započeo Avdija Hodžić, doskorašnji menadžer i bivši prijatelj Šekija Bihorca.

–Ja sam već odavno čuo razne priče koje je on pričao, ali i jesam i nisam vjerovao. Mislio sam opet ga neko gazi, ali kada sam vidio, pročitao poruku, čuo, kako je on rekao da meni i njegovom nekadašnjem menadžeru Hilmi Peljti puni frižider, kao nemamo šta jesti, e tu se čaša prelila. Zvao nas je socijalnim slučajevima. Ali da se vratim na početak, on mene zove i maltene plače i moli da mu dogovaram nastupe jer su ga svi ostavili i digli ruke od njega. Ja pristanem, onda krene. Imao je honorare od 2000 do 3000 eura, a radio se svaki vikend, ali ponekad je bilo i loše. On je meni obećao da nema više žena, alkohola i hemije. Zaista alkohola nije bilo, žena je bilo i to dosta njih koje je prevario i od njih novac uzimao. A, taj novac koji bi zaradio ili dobio od neke žene uglavnom je trošio na kocku. Šeki Bihorac je stravstveni kockar i to je užasno. Sve što je radio radio je pri zdravoj pameti.

–Prvih godinu dana je nekako i išlo, a onda su se počeli javljati muzičari i govoriti mi kako krade bakšiš, a ja opet ne vjerujem. Ja ga pitam, a on kaže da nije istina. A, posebno je bila frka u Luksumburgu na jednoj svadbi, kada mu je svirao Goce. Bila je poduža pauza, pa se počeo žaliti organizator svadbe kako se ne svira i ne pjeva. Bila je tu mnogo bakšiša kojeg je Šeki sve sebi stavio u džep, a to mi je potvrdila i pjevačica Irma koja ga je vidjela. A, najgore je bilo kada su mu počele stizati poruke od raznih žena koje su tražile da im vrati novac kojeg su mu posudile, a i mene su zvale. Ja ga pitam za sve to, a on kaže ma svaku do njih ću da ubijem. Vjeruj mi taj čovjek je manijak. Slobodno napiši da je Šeki Bihorac manijak. Nakon toga sam mu poslao poruku da i ja sa njim prekidam svaki kontakt, a on me onda zove i kaže da ga ne ostavljam jer više nema prijatelja.

–Pa, zove razne žene, žali se kako ga zubi bole, kako mora da zube radi, a one jadne povjeruju u sve to. On im obećave kule i gradove. Jednoj ženi je u Švicarskoj uzeo 10 hiljada eura. Sve te žene zove donatori. On je dužan bogu i narodu. Mi krenemo za Bosnu, a on kaže idemo preko Švicarske da bi uzeo pare. Pa, od spostvene žene i djece je sakrivao pare zbog kocke. Dobije honarar od dvije hiljade eura, ja ga dovedem pred kuću, on iz džepa izvadi 1000 eura i sakrije u autu, a meni kaže da njegovoj ženi kažem, kako je slaba posjeta bila. Stavi bombone u usta, da izgleda kao da je natekao, pa onda raznim ženama šalje slike da bi im izvukao novac. U Sarajevu je radio zube kod privatnika i to tuđim parama, a još kaže zubaru da hoće da ima bolje zube od Šerifa Konjevića, a ja mu kazem da ne može tako da ima trilere kao Šerif. Pa on je zbog kocke znao na sred Sarajeva da zaustavi auto, da izađe i da ode u kladionicu da uplati. Jednom ga zamalo nisu istukli u samom centru grada. Kažu da ne smije više da ode na Ilidžu.

Ja sam njemu rekao: „Samo jedan tvoj poziv upućen meni, otići ću u policiju i prijavit ću te, prije svega zbog toga što pjevaš, a ne plačaš porez u državi u kojoj živiš“. Ja sam se sada javno oglasio, da ne bi on meni radio ono što je radio Hilmi Peljti. Ja stojim iza svega ovoga što sam rekao, jer ništa nisam slagao. Svi znaju sve o Šekiju Bihorcu, a sada je došlo vrijeme da se stane tome u kraj, a posebno nekome ko sramoti cijelu estradu. Ako bude demantovao, moći će samo da kaže kao i zadnji put, da je neko kao bacio sihire na njega. Još da dodam da je posljednje četiri pjesme snimio od korištenja raznih žena i njihovog novca. Kaže da je završio Srednju muzičku školu u Sarajevu, a ne zna se potpisati kako treba.

Izvor: Express

Avdija-Hodzic-i-Seki-Bihorac

588218b7-d4f0-447a-9ec2-70ff0a0a0ab0-seki-bihorac-730x480

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
FacebookTwitterGoogle+WhatsAppOutlook.com