LEO MARTIN: I DALJE PJEVAM JER TO VOLIM, NE ZBOG TOGA ŠTO SAM PRISILJEN

Milos_Jovic_Leo_Martin_(intervju)

Miloš Jović, poznatiji kao Leo Martin, ima 75 godina, ali je i dalje aktivan na muzičkoj sceni. Njegovi nastupi i koncerti redovno privlače veliki broj ljubitelja dobre muzike.

-Ne pjevam što sam prisiljen na to, već isključivo zbog toga što to volim – kaže Leo Martin, izvođač neprolaznih hitova kao što su “Volim te”, “Odiseja”, “Ja te volim”, “Pesmo moja” i mnogi drugi.

Сродна слика

Sve ide sa godinama, mnogi pjevači prestaju sa nastupima, ne mogu da pjevaju, a ja ću pjevati koliko me snaga bude držala. Prestaću kada budem primjetio da to ne zvuči korektno-dodaje Leo Martin.

Kažu mi da sam mogao mnogo više da uradim u karijeri, a ja mislim da sam uradio koliko treba. Ne volim da pretjerujem s radom, nisam alav, gramziv, ne želim da zaradim milione, živim najnormalnije-zaključuje Leo Martin.

Сродна слика

Odiseja o legendarnoj “Odiseji”

Na Opatijskom festivalu birala se pjesma za takmičenje na Evroviziji, tražio sam da „Odiseju“ otpjevam na engleskom jeziku jer sam je tako i u inostranstvu snimio. Međutim, odbili su. Nisu shvatali moju poruku da ne treba da se plasira jezik nego muzika, pa i Andrića u svijetu čitaju na engleskom, navodio sam muzičke primjere, ali nije vrijedilo. Podigla se velika prašina jer nisam otišao na festival, a pjesmu je otpjevao odličan pjevač Dalibor Brun, ali, zauzeo je tek deseto mjesto. Kasnije, u mom izvođenju, pjesma je postala vanvremenski hit i prodata je u tiražu od 100.000. Sada mogu i deset puta da je otpjevam na koncertu, ljudi će je isto i rado slušati.

Сродна слика

Сродна слика

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
FacebookTwitterGoogle+WhatsAppOutlook.com