ZAŠTO SLOBODAN LALIĆ NE OBJAVLJUJE NOVI ALBUM KOJI JE NAJAVIO PRIJE PAR GODINA?

pizap(3)

U svijetu estrade nekada, ali isto tako i danas, njegovo ime se izgovaralo i još uvijek izgovara s poštovanjem. Naravno, bilo je i onih koji ga nisu voljeli, ali mu pjevačku veličinu i raskoš, boju glasa i skoro nenadmašne glasovne mogućnosti nisu mogli osporiti.

Njegov glas, pjesme i popularnost iz sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka govorili su sve, a ponajviše neuspjele kopije i želje pojedinaca da se pjevački približe ovom velikanu narodne pjesme. Čak ni neprikosnovenom sevdaliji Safetu Isoviću nije bilo svejedno nakon što se na sceni pojavio Slobodan Lalić Bodo, miljenik legendarnog muzičkog genija i virtuoza na harmonici Jovice Petkovića.

hqdefault

„Sjaj mjeseče“, „Ženo srca kamenoga“, „Mjesečino moja blaga“, „Visočki trgovac“ i mnogi drugi hitovi samo su dio estradne priče Slobodana Lalića Bode. Legendarni pjevač iz Rječice kod Rajlovca, odnosno Sarajeva, nije više aktivan kao nekada. Do prije par godina bio je redovan gost festivala u Velikoj Kladuši, ali nakon njegovog gašenja Lalića je teško više vidjeti u javnosti. Bilo je planova da objavi novi album, to je potvrdio i za naš magazin, ali diskografi nisu bili od riječi.

-Imam mnogo dobrih pjesama, čak i više nego za jedan album, ali diskografi nisu od riječi. Svašta su obećali, ali ništa nisu odradili – kaže Lalić za Extra Stras.

-Ne znam, moguće da im nije interesantno za tržište, ali mislim da griješe jer ljudi moje generacije, pa i oni mlađi, stalno pitaju kada ću nešto objaviti. Dakle, interesovanja ima, ali oni koji bi to trebali uraditi nemaju sluha – zaključuje Slobodan Lalić.

pizap.com14988659372501

Lalić: U jednom od ranijih razgovara za Extra Stras

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
FacebookTwitterGoogle+WhatsAppOutlook.com