U PROLAZU SA AZEMINOM GRBIĆ: U MEDIJIMA SAM PRILIČNO RIJETKO, UŽIVAM U PENZIONERSKIM DANIMA

maxresdefault

Put iz rodne Dervente odveo ju je u Brčko, potom u Vrnjačku Banju, a onda u Beograd gdje i danas živi i uživa u penzionerskim danima. U medijima je relativno rijetko, ali se na najveći dio poziva u neku od emisija rado odazove.

Na estradne staze kročila je mlada, baš kao što je uplovila i u bračne vode sa harmonikašem i kolegom Rikijem iz Brčkog, da bi nakon sedam godina braka potražila novu sreću. Nakon razvoda, Azemina Grbić odlazi za Vrnjačku Banju, tamo pjeva i upoznaje legendarnog harminikaša i kompozitora Budimira Bucu Jovanovića.

– Umirala sam od treme kada sam ga ugledala. Upoznali smo se, a onda me pitao da li bi mogla da mu otpjevam dvije pjesme po njegovom izboru, ukoliko ih znam, naravno. Ni sama ne znam kako je to zvučalo, ali Buca mi je pružio ruku i čestitao, a potom je predložio da dođem u Beograd ukoliko želim ostvariti nešto više u svojoj karijeri – prisjeća se Azemina Grbić.

Резултат слика за azemina grbić singl

Naravno, takva prilika se nije propuštala, tako da se mlada Azemina vrlo brzo našla u Beogradu. Desetak dana kasnije ušla je u studio i snimila svoju prvu singl ploču “Ne kaži mi zbogom, ni danas ni sutra”. Bila je to 1970. godina, vrijeme koje će pamtiti, godina kada je ušla u muzičko jato Buce Jovanovića u kojem su tada već bili Šaban Šaulić, takođe na početku karijere, te već uveliko popularni Gvozden Radičević i Velibor Spuzić Kvaka, a nešto kasnije i Zoran Kalezić.

– Ponosna sam na svoju karijeru, sardnike, na vrijeme u kojem sam nastupala i snimala ploče. Ostvarila sam saradnju sa najkvalitetnijim muzičkim stvaraocima nekadašnje Jugoslavije kao  što su Buca Jovanović, Jovica Petković, Novica Negovanović, Ljubiša Pavković i mnogi drugi. I danas me služi glas, jako dobro, mogla bih snimati, ali mi se jednostavno nešto ne radi ništa po tom pitanju – kaže Azemina Grbić za Extra Stras.

pizap.com14518020161931

Mladen Tomić, Hanka Paldum, Rade Jorović i Azemina Grbić

maxresdefault

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
FacebookTwitterGoogle+WhatsAppOutlook.com