ESTRADA I SUJEVJERJE: FERID AVDIĆ SE NE BRIJE UTORKOM, MARINKO ROKVIĆ VJERUJE DA POSTOJI NEŠTO NEOBJAŠNJIVO

pizap(5)

Od potajnog uvjerenja da će se desiti neki baksuzluk ako vide crnu mačku koja im je prešla preko puta, rijetko su imuni i naši poznati estradnjaci. I oni često govore o „već viđenom“, čudnovatim snovima, nekim svojim strahovima, sujevjerju, o tome koliki su vjernici i slično.

Svoje neuspjehe ili neke druge pehove često objašnjavaju kako ih je potjerao neki maler, da su “nagrajisali”, da se nešto čudno dešava…Mnogi ne skrivaju koliko vjeruju u neke pojave, odnosno narodna vjerovanja, te se štite molitvama, amajlijama, zapisima…

Rezultat slika za MARINKO ROKVIC

Marinko Rokvić kaže da ne zna koliko je sujevjeran, ali vjeruje da neke sile postoje. Nešto neobjašnjivo.

Rade Jorović kaže da nije posebno sujevjeran, ali smatra da postoje neke neobjašnjive stvari. U prilog tome, Jorović se prisjetio saobraćajne nesreće koju je doživio u junu 1991. godine. On kaže da su se tada desile neke čudne stvari koje, naravno, niko nije mogao objasniti.

Rezultat slika za RADE JOROVIĆ

– Vjerujem da je to nešto više od obične koincidencije. Nakon udesa, kada sam došao svijesti u bolnici, razgledao sam po sobi i pogledao u sat na ruci koji je stao u 22 časa i 40 minuta. Bilo je to vrijeme udesa. Nakon što sam izašao iz bolnice i skoro se u potpunosti oporavio, u kasnijim razgovorima, saznao sam od supruge i sinova da se u to vrijeme u kući prolomio zastrašujući krik! Također, po kasnijim saznanjima, u kući moje majke desilo se to da je čula zvuk automobila ispred kuće. Ali, nakon što je izašla napolje, autu nije bilo ni traga – priča Rade Jorović.

pizap(4)

Indira Radić ističe da je veliki vjernik, te da nije imala nekih čudnih ili neobjašnjivih situacija. Ona vjeruje u neku višu silu, ma kako ju je neko nazivao, kao i u pozitivnu energiju koja bi, kako veli, trebalo da upravlja svim ljudima na planeti. Šeki Turković je često govorio na tu temu, ali je svaki put ponavljao da u principu nije sujevjeran, mada mu se u životu dešavalo mnogo toga što je neobjašnjivo.

Rezultat slika za MAJA MARIJANA

Maja Marijana nebi mogla opisati koliko je sujevjerna i da li vjeruje u paranormalne pojave. Ona kaže da se često susreće sa pojavom već viđenog, ali da joj to nije više nešto novo.  Rahmetli Nino Rešić pričao nam je o tome, ali više na temu straha od samoće. Crnih mački i sličnog, govorio je, nije se plašio, pa čak nije ni obraćao pažnju na to. Lepa Brena je rijetko govorila na ovu temu, ali je jednom prilikom rekla da vjeruje u proročanstva. Tim prije što je imala jedno takvo iskustvo još dok je bila djevojčica. Ona je ispričala da ju je tada u Brčkom kod kuće, čovjek koji svratio i upitao za čašu vode, pogledao i rekao da će uspjeti u životu i biti izuzetno popularna. To se, kao što svi znamo, i obistinilo.

Stevan_Kragujevic,_Miki_Jevremovic,_pevac_zabavne_muzike,_sedamdesetih

Pokojni Miki Jevremović je bio jako dugo u ubjeđenju da mu je grad Niš baksuzan i nesretan grad, te je stoga odlučio da tamo više ne ide i obilazi ga u širokom luku. Naime, u toku jednog nastupa početkom osamdesetih godina, stigla mu je vijest da mu je umro otac. Tada se Miki zakleo da više nikada neće doći i zapjevati u ovom gradu. Sa druge strane, za Ferida Avdića se priča da se nikada nije obrijao utorkom.

61306734-jelena-karleusa

Jelena Karleuša je više puta istakla da je ateista, ali priznaje da vjeruje u sudbinu koja sve ljude, smatra pjevačica, vodi kroz život koji je nekome dobar a nekome loš. Jelena dodaje da i pored svega, vjeruje u reinkanraciju.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
FacebookTwitterGoogle+WhatsAppOutlook.com