ADO GEGAJ: STRAŠNO SAM BIO LJUT NA DRAGANA STOJKOVIĆA BOSANCA KADA SAM SNIMAO PRVU PLOČU

pizap (64)

Nekada nije bilo lako doći do svoje prve singl ili LP ploče, a to je na svojoj koži osjetio i Ado Gegaj na početku karijere 1987. godine. Imao je sreću da na samom startu sretne Dragana Stojkovića Bosanca, ali ne i da „iz prve ruke“ snimi album „Okreni moj broj“ koji će ga, malo kasnije, vinuti u sami vrh popularnosti.

Сродна слика

– Otpjevao sam cijeli album. Bosanac je ćutao i slušao. Mislio sam da je stavr završena, da imam ploču u rukama, ali, na moju veliku žalost, to se nije desilo. Njegove riječi kao da su mi izmakle tlo pod nogama. Rekao mi je da je sve to „dobro“, ali da ništa „ne valja“ i da moram kući kako bih to još bolje pripremio i uvježbao, dikcijski uredio. Malo mi je falilo da se srušim. Povrijedio me je, naljutio, ma šta da pričam – prisjeća se nasmijani Ado.

pizap (64)

– Preplakao sam od Beograda do Sarajeva, bilo mi je strašno krivo jer sam bio uvjren da sam završio snimanje i da ću napokon dobiti svoj prvi album. Međutim, nakon što sam se „ohladio“ i razmislio o svemu što mi je govorio, ispostavilo se da je čovjek u pravu, da zna svoj posao. To se, na kraju, ispostavilo tačnim i ispravnim. Kada smo napokon završili album, i kad je isti ugledao svjetlost dana, bilo mi je apsolutno jasno zašto je Bosanac bio tako strog i nazovi okrutan. Bilo je to iz najbolje namjere. Imao sam ploču kakva treba da bude, a hitovi i prodaja ploča dodatno su mi otvorili oči – ispričao nam je Gegaj.

pizap (57)

Ado Gegaj sa kćerkom Amandom

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
FacebookTwitterGoogle+WhatsAppOutlook.com