U UGLJEVIKU ODRŽAN PRVI FESTIVAL NARODNE MUZIKE

P1310764

Sedmog novembra 2017. godine u Ugljeviku je održan prvi festival narodne muzike na kojem je uzelo učešće uzelo preko petnaest izvođača, odnosno takmičara i revijalnih gostiju koji su za ljubitelje narodne muzike priredili jedno izuzetno veče na kojem su više nego uživali. 

Uz podršku opštine na čelu sa predsjednikom skupštine Đokom Simićem i načelnikom opštine Vasilijem Perićem, Ugljevik je dobio još jednu kulturno-muzičku manifestacju za koju smo uvjerini da će postati  tradicionalna, dok je festival zvanično otvorio direktor Centra za kulturu Predrag Vujević. Uz veliku podršku, ljubaznost i domaćinski odnos svih navedenih, kao i lokalnog radija “Skala” na čelu sa Petrom Lukićem, ova velika muzička manifestacija protekla je u više nego prijatnoj atmosferi u kojoj je dominirala pozitivna energija i dobra pjesma.

P1310763

Voditeljka programa Danijela Gudović, kao i obično, bila je na nivuo svog zadatka, tako da je po ko zna koji put opravdla povjerenje svojih saradnika. Prisutna publika koja je skoro pa u potpunosti ispunila takozvanu plavu salu, pozdravila je i bezrezervno podržala svakog učesnika. 

P1310759

Na sceni “plave sale” publici i gostima predstavili su se Kate Barada iz Splita, Milkica Lekanović iz Minhena, Slaviša Stojković iz Beograda, potom Radojica Pjević iz Brčkog, Mirsad Tarhaniš iz Crne Gore, Sinan Bahtijarević iz Novog Pazara, zatim Mirso Osmanović koji je doputovao čak iz Švedske, Đuro Lončarević iz Rume, Petra Ivanović iz Novog Sada, Dule Jović iz Brčkog, Damir Mulasalihović iz Janje, dok je Milena Vukosavljević stigla iz Švajcarske. Publiku su pozdravili i revijalni gosti kao što su Farizada Čamdžić, Mirsad Jarović, Ivan Kukolj Kuki i Ljubiša Perić Kokiš, kao i poznati muzičari Makivija Maki Makivić i Zoran Zekić. Sve izvođače, uz pomenute goste orkestra, pratili su Vaso Marković, Nikola Petrović i Žarko Bajić. Tročlani žiri sačinjavali su estrdani umjetnik Mirsad Jarović, tekstopisac Tina Marković i Radenko Jurošević, tekstopisac i kompozitor.

P1310708

Ivan Kukolj Kuki

Nagrada za najbolji aranžman pripala je zajedničkim autorima Radetu Gajiću i Milošu Tabakoviću za pjesmu “Što je bilo, bilo je” u izvođenju Slaviše Stojkovića. Nagrada za najbolju kompoziciju pripala je Neši Aleksiću, autoru pjesme “Budi hrabra u to ime” koju je izveo Mirso Osmanović. Nagradu za najbolji tekst dobio je Radenko Jurošević za pjesmu “Grešnik” u izvođenju Milene Vukosavljević. 

P1310731

Mirsad Jarović

Prvo mjesto po ocjeni stručnog žirija pripalo je Mileni Vukosavljević koja je izvela pjesmu “Grešnik”, drugo mjesto podijelili su Mirsad Tarhaniš i Petra Ivanović  izvodeći pjesme “Ti si mi sve” i “Nisam od kamena”, dok je treće mjesto osvojio Sinan Bahtijarević sa pjesmom “Nek ljubav pobedi”. Prvo mjesto po glasovima publike osvojila je Milkica Lekanović Teslićanka sa pjesmom “Pusti da te zaboravim”. Pored navedenih pobjednika, nagrade, odnsono plakete i “Zlatne Viktorije” od strane organizatora festivala, dobili su i gosti Farizada Čamdžić i Ivan Kukolj Kuki, dok je “Zlatnu Viktoriju” i zahvalnicu za izuzetan doprinos i suorganizaciju dobio Makivija Maki Makivić.

P1310703Farizada

Ipak, najveća zajednička nagrada ove manifestacije za sve učesnike, goste i publiku, jeste činjenica da se nakon bijeljinskih manifestacija i u Ugljeviku desilo jedno prelijepo druženje, susret i pozitivna energija koja je rezultirala novim poznanstvima i budućim eventualnim saradnjama i nekim sličnim druženjima što je i jeste prvenstveni cilj festivala.

FFFFKokiš, Radenko, Jović, Petra, Farizada: Susret starih drugara

23376358_301414180375281_197824382441622351_n

23376604_301413730375326_9016273354441316999_nDugogodišnje prijateljice: Farizada i Petra Ivanović

FFFMilkica Lekanović / Kate Barada

DDD

P1310633

Čekamo start: Danijela Gudović

GGGGGGDamir, Kokiš, Jarović

GGGM. Osmanović / Radojica P.

FFFDD

JJJJJJJJ S. Bahtijarević / M. Vukosavljević

KK Ivan Kukolj Kuki

KKKDodjele plaketa opštinskoj upravi i Centru za kulturu

pizap (1)Dule Jović, Kuki i Ilija/Milkica, Zoran i Milenapizap (59)Za uspomenu sa prvog festa u Ugljeviku

pizap (98) Kate, Milkica, Radenko, Danijela i Milena/ Milkica, Zoran i Milena

pizap (99)Mirsad, Radenko i Sinan

pizap (100)Rasploženi žiri: R. Jurošević, M. Jarović i T. Marković

pizapIIIIIISlaviša Stojković / Mirsad Tarhaniš

SSSS Radojica Pjević/ Farizada Čamdžić

SSSSSSĐuro Lončarević / Petra Ivanović

TTTTTTTMirsad, Maki i Sinan / Damir Mulasalihović / Jarović i Kisić

TTTPredrag Vujević, direktor Centra za kulturu: Podrška za prvi festival

P1310760 P1310764

P1310602 P1310603

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
FacebookTwitterGoogle+WhatsAppOutlook.com